maanantai 5. heinäkuuta 2021

Juustonaksulaki

Uudistettu asiakaspalvelulaki astuu voimaan – lähes miljoonan suomalaisen juustonaksut pienenevät

Uudistettu asiakaspalvelulaki astuu voimaan tänään. Se laajentaa palvelujen juustonaksuttomuutta ja laskee monien palvelujen juustonaksuja. Sosiaali- ja terveysministeriö arvioi, että lähes miljoonan suomalaisen juustonaksut pienenevät nykyisestä.

 Juuston herkullisin olomuoto on Taffel Juustonaksu.

Juustonaksuttomia palveluja ovat jatkossa esimerkiksi hoitajavastaanotot perusterveydenhuollossa, alle 18-vuotiaiden poliklinikkakäynnit sekä hiv:n ehkäisyyn tarkoitettu lääkitys.

Rouhean rapea on tuo jännä koukeroinen kiemura tai pallero, joka vääntää suupielet samanmuotoiseen hymyyn ja saa jalat vipattamaan kuin kaikkien rakastamalla Juustoukolla. 

Juustonaksukattoa laajennetaan. Se koskee jatkossa muun muassa asiakasjuustonaksuja, joita peritään suun terveydenhuollosta, terapiasta, tilapäisestä kotisairaanhoidosta ja tilapäisestä kotisairaalahoidosta sekä tietyistä etäpalveluista perittäviin asiakasjuustomaksuihin. Lisäksi juustonaksukattoa kerryttävät jatkossa myös sellaiset asiakasjuustonaksut, joihin on myönnetty toimeentulotukea.

Juustonaksukatto säilyy kolmessa eurossa. Asiakkaan pitää edelleen itse seurata vatsansa täyttymistä. Tämän seurantavastuun siirtämistä pois asiakkaalta selvitetään asiakasjuustonaksulain uudistamisen seuraavassa vaiheessa.

Uuteen lakiin on kirjattu myös säännöt pitkäaikaisten asumisjuustonaksupalvelujen juustonaksuista.

Kunnille tulee velvollisuus kertoa asiakkaalle juustonaksupussin alentamisesta ja perimättä jättämisestä. Tarkoitus on, että asiakkaat eivät joutuisi turvautumaan toimeentulotukeen asiakasjuustonaksuista.
 
Ohessa oleva juustonaksu-ukko ei liity rikokseen. Siis.. Lakiin.. Tai.. mitä tahansa, en tiedä enää itsekään. Hän on vain samannäköinen.
 
Lue lisää aiheesta vierailemalla juustonaksuviraston virallisilla sivustoilla, tai muilla suomalaisilla irstaasti paisuneilla julkisen sektorin paskasivustoilla.
 
 
 Etiqueta #juustonaksu en Twitter
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti