perjantai 21. lokakuuta 2016

Entä jos kaikki olisikin totta?Entä jos kaikki olisikin totta?
Kallosi sisällä asuisi Antilooppirotta

Maailma olisikin unta,
Ja uni totta, hyvin tavatonta

Viesti ei löytyisi rivien välistä,
Vaan raamattukin alkaisi höyrytä ja täristä

Ja niinkuin lyhtypylvään lapussa,
Jeesus tulisi aikojen lopussa

Aika loppuisi,
Siihen ehkä tavallaan tottuisi

Sitten joku painaisi resettiä,
Saatana voisi hiukan syntistä sättiä

Maailma alkaisi alusta,
Syntyisi taas tähti ja mannerjalusta

Ja jälleen kerran tuo Antilooppirotta
Luulisi kaiken, itsensäkin olevan totta


10 kommenttia:

 1. Olipa hieno runo. Itse tehty? Sain psykedeeliset vibat.

  Näin post-kansankirkkoisena aikana jolloin kaikki etsivät sitä omaa maailmankuvaansa on syytä pitää mielessä, että runon teema, maailma unena ja syklisenä, käy yks yhteen simulaatio hypoteesin kanssa. Joka taas puolestaan käy yhteen -vanha kuin taivas - hidulaisuuden kanssa.

  Pakanallinen aikakäsitys syklisestä ajasta on muuten tekemässä paluuta - kysykää vaikka T. Hännikäistä. Tai
  vakavasti otettavalta jeparilta.

  Sykleihin ja spiraaleihin liittyen, onko Itou Junjin Uzumaki tuttu?

  VastaaPoista
 2. Jos kaikki olisi totta, olisko silloin myös mikään-ei-ole-totta samoin totta?

  "And terror became dense like a fog, that no one was able to see. Because of this, error became strong. But it worked on its hylic substance vainly, because it did not know the truth. It was in a fashioned form while it was preparing, in power and in beauty, the equivalent of truth. "

  Totuuden evankeliumin näkemys maailman luomisesta erehdyksen (~epätoden ~illuusion ~unen?) aikaansaannoksena.

  VastaaPoista
 3. Omaa materiaalia. Aivan, runossa taitaa vähän kaikkea mukana, vahingossa tietenkin; tajunnanvirran annan tulla vaan; enkä uskalla analysoida omia juttuja enkä haluakaan, mutta onneksi joku osaa :)

  Junjin ei ole tuttu mutta vaikuttaa kiinnostavalta tuttavuudelta pikagoogletuksella.

  öähh. eöäh.. Muihin en osaa vastata, vetoan tyhmyyteeni ja siihen että taiteilijana olen vain kanava, en analysaattori, mutta antaa ajateltavaa, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Yritin itseasiassa kirjoittaa aiheesta millainen maailma olisi jos kaikki ufot, illuminatit, salaliitot, chemtrailit ja mielikuvitus olisi totta; millaisessa maailmassa asuisimme. Se on hyvin kiehtova ajatus, mutta eksyi sivuraiteille ja muuttui elämän kierron pohdinnaksi.

  Joka onkin aika lähellä sydäntä tällä hetkellä, koska eräs sisuskaluni alkoi reistaamaan pahasti hiljattain, ja lähtö saattaa olla lähellä milloin tahansa. Sitä ei siinä vaiheessa tyydy mihinkään taivaisiin ja jumaliin, vaan että tämä olisi vain yksi elämä, ja saisi aloittaa seuraavan. Se on hyvin lohduttava tuo eräs uskonto.
  Ei tunnu kuolema enää miltään. Ikävähän tuttuja tulee, ja heillä minua, mutta elämä on vain silmänräpäys, eikä siihen kannata takertua. Seuraava jo kiinnostaisi.

  VastaaPoista
 5. Voi ei :(

  Rohkea asenne sulla kuitenkin, jos lähtö tulee niin ehkä tavataan seuraavalla näyttämöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mmh.. ei täs mitää ropleemaa. kuoleman jotenkin vetää ihan lekkeriksi, niinkuin koko elämänkin, ja blogin sisältökin taitaa vastata maailmankatsomusta tällä hetkellä aika hyvin..
   Tavataan vaan.

   Poista
 6. Olipa ikävä tuo uutinen sisuskalusta, joka kapinoinnillaan uhkaa omistajaansa inhimillisesti katsoen aivan liian varhaisella lähdöllä toiseen todellisuuteen. Tähän pitäisi löytää jotain syvällistä sanottavaa, mutta ei keksi muuta kuin Merry Christmas, Mr. Lawrence, ja toivoa että sen saisi toistaa mahdollisimman monta kertaa.

  Toisaalta, onhan aikamme tässäkin todellisuudessa tietyssä määrin suhteellista: Uudessa-Seelannissa ihmiset elävät päivää joka tulee meille vasta huomenna, kun pressastaan vääntävässä USA:ssa eletään vielä sitä päivää, joka on meiltä jo mennyt ohitse. Samalla pallolla olemme silti kaikki samaan aikaan, vai olemmeko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloin tahansa = huomenna tai parin vuoden kuluttua, mutta silti.
   Ei näistä jaksa murehtia, normaalimpaa minulle ainakin on haudata ja turruttaa tietynlaiset murheet välinpitämättömyyteen, eskapismiin ja päihteisiin. Kaikkea ei tarvitse eikä kannata "kohdata" ja "yrittää elää" niiden kanssa. Se on epäluonnollista, mielisairasta masokismia. Kiitos kommentista.

   Poista
 7. Komppaan Allaspaloa, tää oli hyvä runo.

  Ja sinullakin koittaa aika niin kuin Rauno Räsäsellä. Aika ajoin tänne olen kurkistellut, oikeistolaisen anime-esteetikon tajunnanvirtaan, ja sitten sekin loppuu :(

  Cross the streams, turn them on Spengler. See you on the other side.

  VastaaPoista