maanantai 28. syyskuuta 2020

"uusinta": Vuosi 2098 - Pilkillä - My little Gestapo Dungeon osa 16


 - Piiiilkillä... Feyris puhelimessa....

- Hei täällä Mengy.. Miten pikku lomasi sujuu? Adjutanttisi on egotrippaillessaan laittanut täällä asioita hieman uuteen uskoon, esimerkiksi sisustanut toimistosi uudelleen, sen lisäksi joitakin pieniä hallinnollisia asioita on lähtenyt sivuraiteille..

- Pilata nyt kaikki tuollaisella... oma-alotteisuudella. Eihän omilla aivoilla tarvitse ajatella, ei ainakaan väärin

- Näkyykö mökilläsi televisio? Näitkö kun Eurosiperian TV:ssä tuli se teknorakkautta. se uusi tosi-tv? "Teknoneutraalit androidi Zöllig ja Raspberry Pi 200:lla retrohenkisesti mallinnettu kyborgi Fairchild Semiconductor FFOH-08 joutuvat päivittäin tulemaan toimeen teknofobisen arjen kanssa".. ja niin edelleen

- En katsonut, ei ole telkkua, enkä katsoisi... Ei täällä mitään sähköjä tarvita. Tuli keksittiin jo jokin aika sitten, siinä on ihan hyvä TV ja katseltavaa riittää. Parina yönä on myös näkynyt muutamia avaruuslintuja. Mistähän ne tulevat?

- Todennäköisesti Eurosiperiasta. Viipurista tai Uudesta Moskovasta. Karanneet armeijalta kai jos täällä päin pyörivät

- Vai niin. Onneksi minulla ei ole muita sähkölaitteita kuin tämä puhelin, haistaisivat heti, täällä ei kumminkaan ole sivistystä viidenkymmenen kilometrin säteellä. Aika korkealla kyllä lensivät, silmät kiiluen. Paskoivat uraania lennossa tuonne järven toiselle puolelle. Vai mitä se onkaan, kidevettä?

- Jäänteitä polttoaineestaan. Uraanijohdannaisia peroksideja, oksideja, en tiedä. Ei se kovin vaarallista voi olla

- Kunhan eivät kalavesiäni pilaa. Kauniita luomuksia kyllä. Upeat jättövanat piirsivät tähtitaivasta vasten. Pari piikkisuoraa kirkasta viivaa

- Täällä on muuten oikea ruoka vähissä, kun tämä lahjakas Ünterkommandanttisi päätti tuplata annokset. Joudumme korvaamaan päivällisen Nautintavalmisteella. Tästä ei hyvää seuraa..

- Jep.. Minulla on täällä laatikollinen niitä tölkkejä jos ei pilkkireissut luonnistu.. Tuoteselostekin saa vatsaa vääntämään; Nautintavalmisteella saattaa olla vaikutuksia kasvuun, kehitykseen, elimistölliseen ja psykologiseen toimintaan, käyttäytymiseen, painonmuutokseen. Kasautuvia toksisia vaikutuksia. Vesi, jauho, kasviöljy, tärkkelys, muunnettu tärkkelys, tärkkelys (sisältää vehnää), suola (0,3 %), vehnägluteeni, aromi, natriumglutamaatti, nitraatti, lihaan verrattavat valmistusaineet 3%, kontaminaationa elintarvikkeeseen joutuneet allergeenit mm. pähkinää.... ...Juu. ..Tiedätkö mitä eräs ikivanha finuiitti sanoi nautintavalmisteesta? "Kun minä oli lapsi, tuollaista syötettiin kissoille"...

- Aika dementoitunut kaveri

- Jep, en usko että edes vanhassa hyvinvointisuomessa voitiin niin hyvin että kissoille varta vasten valmistettiin ruokaa, puhumattakaan että tölkitettiin ja pakattiin, ostettiin. Kunhan kusettaa, vanha noita

- Pysy erossa niistä

- Mutta ne ovat pohjimmiltaan suomalaisia. Tai jotain sellaisia joita asui siinä valtion tapaisessa, vai osavaltioko oli. On tuntunut aina siltä että niitä pitäisi suojella tai että ne saisivat ja osaisivat elää Impivaarassa kanssamme

- Pelkkiä elukoita. Ei niitä sivistymään saa. Vaeltakoot joutomaallaan. Tautisiakin, arkkiatrina en halua sekaantua suurimittaisiin desinfiointeihin ja joukkorokotusprojekteihin... Se söisi kaikki resurssimme

- Ehkä olet oikeassa... kala syö! lopetan

 

 

8 kommenttia:

 1. Uusinta tai ei, tämä oli mukavan tunnelmallinen ja rauhoittava kirjoitus. Erämaassa nuotion ääressä katselemassa avaruuslintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tein romaanin verran samanlaista scifiroskaa ja lähetin sen muutamalle kustanta-ta--taja-jalle. kus.. kusta.. kustan.. kastajna. no kumminkin. Samanlainen lämmin jouluinen fiilis tuli myös mulle kun näitä ideoin. Halun muuten kuulla rakas Tuumailija, sun teorian, että mitä ne avaruuslinnut on. please tell me.

   Poista
 2. Mietitääns. Eli tarinan perusteella tiedetään seuraavaa:
  -tulevat eurosiperian suunnasta
  -karanneet luultavasti armeijalta
  -kykenevät aistimaan sähkön
  -lentävät korkealla silmät kiiluen
  -paskovat jäänteitä polttoaineestaan, uraanijohdannaisia
  -kirkas jättövana

  Armeija on kehittänyt nämä linnut puoli-itsenäisiksi toimijoiksi lentämään vihollisalueella. Ne tunnistavat sähkölaitteiden säteilyn ja on ohjelmoitu tunnistamaan ja hyökkäämään tällaisten kohteiden kimppuun. Ydinmoottorin ansiosta lintujen lentoaika voi olla pitkä. Kiiluvat silmät ovat luullakseni sähköntunnistimia tai lentokameroita. Polttoainejätösten perusteella linnuissa on ydinmoottori. Kirkas jättövana johtunee jäähdytysjärjestelmästä.

  Lintujen hallinta tapahtuu johtokeskuksesta suurtehoantennin välityksellä, eli lentäessään antennin signaaliympyrän sisäpuolella niitä voidaan käskeä lentämään jonnekin, partioimaan jossain tai palaamaan kotiin. Lintuja ei tarvitse kuitenkaan käskeä jokaiseen nippelihommaan erikseen, vaan lintujen oma tekoäly huolehtii viholliskohteiden tunnistamisesta matkalla ja niiden eliminoimisesta.

  Tässä tarinan tilanteessa on saattanut tapahtua joku kämmi, onnettomuus tai mahdollisesti johtokeskuksen antennin tuhoutuminen esim. terrori-iskussa. Menettäessään signaalin linnut vain jatkavat lentoaan tasaisesti eteenpäin sillä korkeudella ja nopeudella mikä niillä oli signaalin katketessa. Tekoäly kuitenkin toimii koko ajan, eli linnut jatkavat kohteiden tunnistamista ja eliminoimista koko ajan.

  Eurosiperian suunnasta... En voi olla ajattelematta, että ryssä on taas keksinyt omasta mielestään hienon aseen joka saastuttaa paikkoja, eikä ota huomioon vikatilanteiden seurauksia.

  VastaaPoista
 3. Harmi jos kustantaja-kastantaja ei jaksanut julkaista. Olisin maksanut tästä romaanista. Olen kaikki blogisi tekstit lukenut ja etenkin näistä scifitarinoista pitänyt. Jos myyt teoksen pimeänä mulle ja QK:lle, kusikustaja ei vedä välistä vaan kirjailija saa pitää joka pennin itse. Tai jos raha ei merkitse sinulle mitään, niin laita jutut blogiin meidän kaikkien iloksi kuten tähänkin asti.

  Usko itseesi Feyris. Sinäkin olet kaltaiseni herkkä ja haavoitettu sielu. Vaikka maailma kohtelee meitä usein julmasti, se kuihtuisi omaan pimeyteensä ilman meitä.

  VastaaPoista
 4. Avaruuslinnut on biomekaanisia hirvityksiä. Puoliksi lintu, puoliksi kone. half machine, half bird. Tavallaan jotain H.R. Gigerin luomuksia. ne käyttää ravinnokseen köyhdytettyä uraania. tai rikastettua. who knows... Kirjotin novellikokoelman aiheesta erääseen tieteislehteen.. ne julkas yhden, muttei enempää. joka oli todella epäreilua. Mutta tärkeintä on että ne kakkii uraania pepustaan. ja ne kulkee jotain 8 machia 13 kilometrin korkeudessa. Sen takia ne ihanat tähdenlennon näköiset viivat saa talteen pitkällä valotusajalla.

  VastaaPoista
 5. "puoli-itsenäinen toimija".. jep ja nimenomaan. ne oli aluksi vain armeijan alaisuudessa, mutta lopulta joku unohti klikata "cancel", ja ne alkoi vaan lentelemään itsekseen ydinsodan jälkeen. mitä muutakaan ne ois voinu tehdä. ne OLI OHJELMOITU TEKEMÄÄN NIIN. Ihanat pikku tirpat. ne ei oo koskaan syyllisiä. Viattomia tappajarobotteja <3

  VastaaPoista
 6. ja koska niillä on loputtomasti polttoainetta, ne tulee pyörimään tuolla yläilmoissa vuosikymmeniä. anteeksi, siis vuosiSATOJA. ehkä joku muistaa ydinvoimalla toimivan moottorin lentokoneissa 50-luvulta.. se on se pointti. ikuinen petolintu, joka kyttää ja saalistaa paskiaisia taivaan sinessä. ja jos sanot yhdenkin väärän sanan, niin se laskee nokkansa ja hyökkää kimppuun.

  VastaaPoista