perjantai 25. syyskuuta 2015

Uutisia Suomesta 2121 - Kaupunkisodassa voi heittää aivot narikkaan


HS KOTIMAA 25.9.2121 11:04
Kaupunkisodassa voi heittää aivot narikkaan


Toimintapelit ovat kovasti kasvattaneet viime vuosina suosiota. Ulkotiloissa pelattavat kova-ammuntapelit keräävät niin lapsia kuin aikuisia. Iisalmessa luodit viuhuvat kaupunkisodassa.

"YMCA, oomm je je je", laulaa reipas nuorisomme vanhan kansan noitalauluja

Kaupungissa on aurinkoista, taustalla soi tykistön jylinä ja tainnutuskranaatit välkkyvät. Pelaajilla on päällään erityiset paidat ja käsissä tuliaseet. Pelitila on kuin labyrintti, talojen ja aitojen taakse on hyvä piiloutua. Tavoitteena on saada mahdollisimman monta osumaa vastustajaan.

Kaupunkisodassa ei armoa anneta. Pelaaminen ei ole raakaa vaan kivaa ja rentoa, kertovat Iisalmelaiset Abimbola, Jaheem, Mirembe, ja Mohammed.Mahorkka maistuu lelusotilaille sanoi ryssä. Eurabian saatua haltuun karjalan, mahorkan saatavuus ja hinta on laskenut dramaattisesti.– Se on jännää kun piileskelee, niin seinän takaa voi tulla yhtäkkiä toinen tyyppi ja ampua.

Pojat ovat tulleet pelaamaan ensi kertaa ja porukasta kuuluu jo luovuttamisen meinikiä.

– Hävitään varmaan tytöille!

Mirembe ei saanut liikkuvia taakse lehtikuvaa varten. "näitä sattuu", tuumaa MirembePelaaminen sopii hyvin synttärien, polttareiden tai arkipäivien viettoon. Riemun kiljahduksista voi päätellä , että paikka toimii paineiden purkuun, kertoo toimitusjohtaja Omar Al-bashir.

Iisalmessa on ollut tilaus tämän tyyppiselle toiminnalliselle sotakeskukselle. Omistajat Idi Amin Dada IV ja Dilbert Mugabe kertovat kyselleensä asiakkailta, mitä palveluja kaivataan. Kun kaupunkiin saatiin juokseva vesi, niin jo oli aika saada myös kunnon sotapaikka.

– Kun nykydiktatuuri haluaa tehostetun hypyn, me ajateltiin että otetaan uli uli, Ylä-Savo ja Iisalmi elämyksen ja iloisuuden loikka, veistelee Mugabe. Aika vekkuli, heh heh, eikö vain rakas lukija.? !! HAHA!
Lisää kotimaasta.

Suomen kieli uhkaa kadota kaupungeissaSuomen kaupunkisuomalaisia uhkaa kielen menetys. Suomen kielen siirtäminen lapsille on vaikeaa ympäristössä, jossa muu arki on Eurabiankielistä, kertoo tutkija Laura Mustafa.

– Olisi hyvin tärkeää saada suomenkielinen luokka ainakin Helsinkiin, Ouluun ja Rovaniemelle. Tässä tilanteessa on se vaara, että lapsi menettää opitun kielitaidon kouluun lähtiessään.Mustafa näkee tulevaisuuden haastavana, mutta myös täynnä mahdollisuuksia.

– Tilannehan on täysin erilainen kuin 20 vuotta sitten, jolloin lähes yhdessäkään suomalaisessa kaupunkilaisperheessä ei puhutta suomea. Mutta jotain täytyy tehdä, nykytoimilla suomen kieli ei siirry seuraaville sukupolville, toteaa Mustafa.

Aiheesta lisää illan viimeisessä uutislähetyksessä. Eläköön Eurabia! Eläköön!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti