keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Päivän sivistyssanat

 

Rationalisointihamsteri

Kulttuurikommunisti- Okei.. no joo..  ihan hienoa, ja hienoja sanoja, mutta.. en taida koskaan käyttää noita termejä, ehkä... Lähinnä siksi etten tajua mitä helvetinvittua ne tarkoittavat.

Aina tuntuu kuin 'meikäläiset' alentuisivat yhtä halpaan uussuomeen ja pilkkanimittelyyn (hups, helvetti, sorruin siihen nyt itsekin) samaa tahtia kun vastapuolen panokset kovenee.

Sen sijaan että selitettäisiin asiat niinkuin ne ovat; keksitään jännittäviä kakkapää & pyllynaamanimityksiä..

Kirjailijalle tämä on ongelmallista. Heikompi yksilö tarttuisi heti uuteen leluun, mutta tarkkailijahenkinen antaa niiden hetken hautua, vuosikymmenen tai pari..
Mutta, ei kai se mitään.

Uusiosanojen aikakausi! Vasta vuosien päästä näemme kokonaisuuden, kuka oli naurettava osapuoli ja kuka tieteellisempi. Olihan näitä termejä pahiksiltakin; "nanoaggressio", jne..
..Kummatkin osapuolet yrittävät käydä niskan päälle jonkinnäköisellä pseudofiksuudella ja neoälykkyydellä ja... hups.. taas kävi näin.. voihan helvetti.. no kumminkin.. 

Kryptosuvaitsevainen hölönmölöulina ja kivasöpöihanuus ei koskaan tule toimimaan vastuksena meidän hyviksien älyälyjeejeeargumenteille. ..eiiss helvetti taas. sori

No laitetaan lopuksi barbien ruumiinosia bling bling-kastikkeessa. Ei, kyllä se taitaa olla Barbejen ruumiinosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti