keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Plastic people
Muovi on yksi monipuolisimmista materiaaleistamme. Muovia käytetään pakkauksissa, autoissa, kodinkoneissa, lääketieteessä – lista on lähestulkoon loppumaton.
Maailmassa synnytetään tällä hetkellä vuosittain arviolta 260 miljoonaa tonnia muovia.

- Aivan aivan! Täytyyhän muovistakin valmistaa tavaroita!!!!

 Halpa ja kestävä muovi muuttuu ongelmaksi käyttökaarensa lopussa, joka valitettavan usealle tuotteelle koittaa lähestulkoon silmänräpäyksessä. Aimo annos tästä jätteestä päätyy vesistöihin.

- Olet vain ennakkoluuloinen muovia kohtaan! Muovitavaroitahan on valmistettu vuosikymmeniä.

 
YK:n ympäristöohjelman arvioiden mukaan meriemme kultakin neliökilometriltä on löydettävissä noin 18.000 palasta erilaista muovijätettä.

- Onko sinulla todisteita? Asutko meressä?!!!

Tyyntämerta voi syystä kutsua maailman suurimmaksi kaatopaikaksi: voittopuolisesti muovijätteestä koostuva jätepyörre on arviolta kaksi kertaa Yhdysvaltain kokoinen.

- Mutta onhan meressä paljon muitakin saasteita, öljyä, metallia, kemikaaleja!!!!


Ellen MacArthur Foundationin hiljattain julkaisema tutkimus taas ennusti, että menon jatkuessa nykyisellään on vuonna 2050 merissämme enemmän muovia kuin kaloja.

- Mutta nyt on jo liian myöhäistä lopettaa muovin tuotanto!!!!!
Isommat muovinpalat aiheuttavat näkyvää haittaa. Merinisäkkäät, kilpikonnat, merilinnut ja kalat sotkeentuvat jätteeseen tukehtuen tai hukkuen siihen.

- Mistä tiedät ettei eläimet vain yksinkertaisesti halua tehdä itsemurhaa? Olet vain ennakkoluuloinen muovia kohtaan. Esim. muoviset kameralinssit ovat todistetusti joskus yhtä hyviä kuin lasiset. Pystytkö muka itse huomaamaan eron!!!!!

Tutkimustulokset osoittavat meren asukkien myös erehtyvän luulemaan muovinpalasia saaliikseen. Usein muovinen saalis tukehduttaa tai aiheuttaa vakavia terveysongelmia.

  - Mutta maailmassahan on aina ollut muovia, se on vain esiintynyt eri muodossa!!!!


Eipä muovisopassa uiminenkaan kuulosta kovin miellyttävältä ajatukselta.

- Luddiitti! Vihaat edistystä. Olet vain säälittävä luddiitin reppana!!!!
Näkymättömämpi vaara syntyy pieniksi partikkeleiksi hajonneista muoveista. Muovipartikkelit sisältävät useita ravintoketjussa kertyviä ympäristömyrkkyjä aiheuttaen merieläimissä erilaisia tauteja, suoranaisia myrkytyksiä ja lisääntymiskyvyn heikkenemistä.

- Mutta emmehän me selviä ilman muovia!!!!!!

Tutkimustuloksia erityisesti pitkäaikaisvaikutuksista läpi ravintoketjun tai sen huipulla seisovaan ihmiseen, koralleihin ja meren yleiseen ekosysteemiin ei juurikaan ole olemassa. Lisätutkimusta muovijäteongelman ratkaisusta kaivataan niin ikään kipeästi.

 - Kyllähän muovia on maallakin!!!!


 .
.
.
 
Jaa, standardiargumenteista loppukevennykseen.

Kannattaa testata Robocraftia, ilmaiseksi Steamista. Voit vaikka rakentaa 10 metriä korkean mekaanisen, pinkin homo-mecha-hirven joka ampuu plasmaa peniksestään ja korvistaan.
Huomaa myös peräreiästä sojottava suihkumoottori tuomaan hieman lisänopeutta.
Luomukseni ei ole kovin hyödyllinen, mutta tämä kymmenmetrisiä loikkia ja piruetteja häsläävä Romohobotti saa serverin parhaat naurut, ja mistään muusta ei moninpeleissä ole kyse kuin hauskanpidosta ja perseilystä.
Suosittelen. Rakentelua lukuunottamatta muuten hyvin geneerinen tiimiräiskintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti