keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Matka
Olet siis tehnyt matkaa jo jonkin aikaa. Poliittinen suuntautumisesi vaihtui, äkkiä seurasit mielenkiinnolla traditionalistisempaa ajatusta, tunsit korkeamman kosmologisen hierarkian läsnäolon kuin mitä edellinen oppisi sinulle kertoi. Jokin oli vialla länsimaissa, epäjärjestys ja kaaos sai sinut kavahtamaan, ja näit ensi kertaa nuo niljakkaat otukset naamioidensa takana. Kaikki mitä TV:ssä näit, herätti sinussa melankolisen pettymyksen tunteen.


Mutta olet kutakuinkin saapunut oikeaan maailmaan, ja vaikka sekin olisi vasta matkasi alkua, etkä täysin ymmärtäisi, olet silti vahvalla maaperällä ja saapunut omiesi joukkoon. Olet ehkä vielä vailla vastauksia, ja poliittinen minäsi nukkuu, koska aika ei ole vielä kypsä tälle kaikelle. Ehkä tunnet uudenlaista henkistä tuskaa ja kenties jopa raivoa, koska nyt monet ennen arvostamasi ihmiset eivät ymmärrä mielipiteitäsi, jotkut jopa pelkäävät sinua, ehkä jopa haukkuvat sinua, eristävät sinut.


Vaikket koskaan "voittaisi" vaan hukkuisit immigraatiotulvaan tai sinut vangittaisiin mielipiteistäsi, sait silti moraalisen voiton. Vaikket koskaan pääsisi huutamaan vuoren huipulta "voittaneesi" pahuuden, tiedät että voitit sen henkilökohtaisella tasolla, sitä ei kukaan voi viedä sinulta. Sinulla oli selkärankaa olla oikeassa, välittämättä vertaispaineesta. Uskalsit puhua sen puolesta omalla nimelläsi, peittämättä kasvojasi. Haistatit sille pitkät ja menetit jotakin, mutta olet saamassa tilalle jotain paljon enemmän, paljon terveellisempää. Olet korkeampi, parempi olento, yli-ihminen maan päällä, voitit valheen, ja henkisen laiskuuden sudenkuopat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti