tiistai 1. marraskuuta 2016

Absurdinian autoteollisuus


....jolloin tämä lähes kolmemetrinen sirkushyypiö heittäytyi alas ja iskeytyi kauhistuneiden koripallofanien edessä tonttiin, kuollen välittömästi. Absurdiniassa vallitsi vuoden suruaika. Tuntui kuin koko urheilu käsitteenä olisi kuollut.




Luku 13. Absurdinian Autoteollisuus

Monet suomalaisetkin muistavat menneiltä vuosikymmeniltä itäautojen kuninkaan; Vražda Peníze 1,1 Turbon. Harva kumminkin tietää että tämä länsimaihin suunnattu Vrazdan tehtaan ylimaallinen ponnistus oli vain jäävuoren huippu Absurdinian oman autotuotannon kirjossa.
   Kun itse John Surtees Absurdinian osakilpailun jälkimainingeissa sattui vain kohteliaisuudesta kehumaan Vrazdan 60-luvun edustusmallia, Nehodaa, oli autopajamme julkisuus ja tulevaisuus taattua menestystarinaa.

Vrazda Nehoda 1967

Autossa tosin oli tunnetusti muutamia kriittisiä, hengenvaarallisia lapsuksia. Pienimpänä niistä mainittakoon rattipylväs, joka hennoimmastakin peltikolarista saattoi survoutua ulos perustuksistaan, ja lävistää kuljettajan ylätorson.
"Se on vain auton ominaistuoksu", kerrotaan pääsuunnittelijan tokaisseen hirvittävistä bensan ja pakokaasun myrkyllisistä seoksista, jotka tulvivat sisään ja aiheuttivat...























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti