keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Lentävä auto, taas kerran

 

Airbus paljasti oman itseajavan ajoneuvonsa – kehitteillä lentävä auto!


Lentokoneelta se minun mielestä näyttää.. Ja hengenvaaralliselta romulta. Kuvittelepa kun tavan törppö kompastuu noihin roottoreihin. Ja semmonen pointti, että joka ikinen kulkuneuvo mitä koskaan on keksitty on joutunut onnettomuuteen. Tuollanen kun kosahtaa vilkkaaseen keskustan katuun niin toivottavast herra visionääreillä on sen verran miljoonia varalla että viattomat lento-onnettomuuden uhrit pystytään kustantamaan omaisille.

Näistä niinsanotuista lentävistä autoista jauhettiin jo ruukinmatruunan kommenttiosastolla aikoinaan. En muista mitä täsmälleen kirjoitin, mutta google auttoi löytämään vastaavan tarinan:

There's no such thing as a "flying car."

Anything powered by a motor or engine that flies with the use of fixed wings is an airplane. It doesn't matter if the wings fold up or if its wheels can be turned by the vehicle's engine. It's still an airplane, subject to the laws of physics, the realities of weather and the need to get from point A to point B without getting lost, crashing into another airplane or losing control due to unpredictable moving air.

Tottakai ymmärrän että ne mukamas nykyään lentäisivät itse, gps ja jne, mutta siinä on silti aivan hirvittävän monta epävarmuustekijää. Vähäisempänä näistä se vakio nörtti joka hakkeroisi vehkeestä itselennettävän. Örghh..

Not impressed, only angry

1 kommentti:

  1. Tuon ilmabussitaksivision pitäisi kai näyttää kiehtovan futuristiselta, mutta pelottavalta se minustakin näyttää kahdeksine roottoreineen; liikkuva silppuri. Mutta kaikkien huolestuvien lohdutukseksi tässä vähän aikaa sitten uusittiin taas vaihteeksi Paluu tulevaisuuteen II, jossa maailma vuonna 2015 oli mielikuvitusteltu aavistuksen verran erinäköiseksi kuin mitä se viime vuonna oli.

    Eiköhän tässä voi turvallisin mielin olla: ennen kuin tuollaisia härveleitä nähdään yleisemmin liikenteessä, saa kasvattaa aika monta metriä pulisonkia.

    VastaaPoista