perjantai 20. marraskuuta 2015

Sailonline


Taas semmonen ylitarjonta musulmaaneja, vihaa ja segregaatiota joka tuutista, että pakko lähteä todellisuuspaolle.

Meille useimmille purjehdus on tavoittamatonta haavetta. Onneksi muistin tuossa aamusella sailonline.org:n olemassaolon.

Kyseessä on vanhahkonaikainen selainmoninpeli jossa juuri meneillään olevassa kisassa seilataan Volvo Open 70-luokan veneillä Kapkaupungista Rioon.Mainio^ GoogleEarth-liitännäinen tekee graafisesta puolesta siedettävämmän. Tähän kisaan on turha enää osallistua tosissaan, kuten kuvasta näkyy - kilpakumppanit alkavat lähestyä jo puoltaväliä. Liityin silti ihan vain muistojen verestämiseksi - seuraavassa kisassa osaan taas ohjastaa tätä romukasaa.

Peliä pelataan reaaliajassa, kyseessä on täysi hardcoresimulaatio. Voit kytätä ja ohjata venettäsi pitkin päivää kahvitauoilla, mutta mukana on pari kätevää työkalua joilla voit nähdä sääennusteen viikoksi eteenpäin (reaalimaailman sää, ja ei aina pidä paikkaansa ennusteet....), ja laittaa veneelle käskyjä kurssinmuutoksesta viiveellä, jos olet liian kiireinen vatvomaan kisaa 24/7..  Itse peli ja käyttöliittymä:


Oikealla veneen polaarihässäkät..
Alhaalla kurssi, nopeus, true wind angle ja kaikki muu tarvittava blah blah..
Itse peliruudulla näkee sijaintinsa, muut veneet, tuulikartan/ennusteet ja suunnistustyökalut.


Tylsistä yksinpelattavista 'oikeista' 3D-simulaattoreista tämän erottaa suuri urheilujuhlan tuntu; mukana on satoja kilpailijoita, taviksia, alan harrastajia ja huippuja treenaamassa matikkapäätänsä ja pitämässä hauskaa. Aivan kuin autosimulaattoreissakin onlinessä.. Peliä ylläpitävät myös alan ammattilaiset. Kaiken kruunaa chatti jossa voi turista muiden kanssa tai kysellä neuvoa. Hyvin ystävällinen ja sivistynyt yhteisö, verrattuna vaikka nuoremman väen räiskintämoninpeleihin..

.

Olen kuuden tunnin päästä (pinkit isommat pallerot kuvaavat jokainen tunnin kuljettua matkaa tämän hetkisellä kurssilla, ottaa huomioon tuulen vaihtelun) kulkenut jopa vähän yli 100 meripeninkulmaa, tällä kurssilla siis... Sääennusteen mukaan iltapäivällä täytyisi kärsiä pari tyventä. Täytyy samalla sitten tarkistaa kurssi. Ryömintävauhtia eteenpäin..En malta odottaa seuraavaa kisaa. Auckland to Wellington 27. päivä. Lyhyt, nätti sprintti.. Viikko aikaa harjoitella..

Suosittelen. Täysin ilmainen, ja selaimessa pyörivä. Manuaali kannattaa toki tahkoa läpi, on semmonen urheilulaji notta tyhmempää heikottaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti