tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulutrilogia - osa 2 - Little Gestapo Dungeon Christmas

(Edellinen osa)

- Joulumänty... ..Mänty...
Mistä helvetistä me männyn löydämme. Sturmteufel, missä kasvaa lähin terve metsä? 
- Tiedusteluhan kertoi että kutakuinkin tervettä faunaa löytyy pohjoisesta, suunnilleen valtatie 25:n ja kantatie 55:n jälkeen ympäri suomea, lukuunottamatta tietenkään venäjän nukettamia suurkaupunkien lähistöjä.

- Eli porvooseen, mäntsälään tai hyvinkäälle..

- Eikö Lohja ole lähimpänä ja 25:n varrella, sinne v----

- PERKELE MINUA LOHJALLE EI SAA PIRUKAAN. HÄVETKÄÄ STURMTEUFEL. 20 PUNNERRUSTA.


- ....Mutta en minä täällä autossa mahdu.

- NO SAATANA MINÄ PYSÄYTÄN. ULOS AUTOSTA JOK' IKINEN. Helvetti.. Noin..
Minä poltan röökin sillä aikaa. Saatana.
Koita nyt puita täältä löytää.. raunioita, säteilyä ja raiskattua luontoa..
Porvoon suunta saa kelvata.
... ... yhdeksäntoista, KAKSIKYMMENTÄ.
Istukaa alas ja levätkää hetki, Sturmteufel.
Mitä on mies mieltä Porvoosta?

- Noh... Olen liian nuori ymmärtääkseni impivaaraa ja sen vanhoja kaupunkeja. Minulle koko Suomi on samaa raunioitunutta joutomaata. En oikeastaan välitä. En ole muuta koskaan nähnyt.

- Ymmärrän täysin.. Itse sain nähdä välähdyksen jo kuolevaa, häviävää impivaaraa, aivan lapsena.. Sääntöjä, byrokratiaa, lakeja, virastoja.. Pelkkiä kaukaisia muistikuvia. Kuin toinen elämä. Sitä kun on tässä iässä historiaa takana jo jonninverran, niin tärkeältäkin tuntuneet jopa aikuiselämänkin vaiheet menettävät merkityksensä ja tuntuvat vierailta. Kuin homehtuneita, unohdettuja vanhoja elokuvia, lukittu kansiinsa, työnnetty riviin hyllyyn traumojen ja hämähäkinseitin kera.... ... ....
.
.
huoh..

Jatketaan matkaa, tämä menee liian epäviralliseksi..
.
.
.
.
.
.
.- Huomio, kantatie 55:n liittymä meni tuossa.. Katsokaa.. Porvoo... Iljettävä läävä, ei eroa paljoakaan etelän karanteenialuetta ympäröivästä helsingistä. Tästä ei kyllä läpi ajeta. Niin paljon kuin halusinkin toimintaa.. ...Onkohan täällä edes asutusta. Alkuperäisheimoja ehkä, Anarkisteja ehkä, ja satavarmasti musulmaaneja Iisalmen kalifaatista.
Nämä nukkuvat aavekaupungit täytyisi kartoittaa nyt kun olemme saaneet oman kaupunkimme infastruktuurin ja resurssihallinnan kondikseen ja natsibunkkerimme määrää missä kaappihomo seisoo.
Täytyykin heti palattuamme siirtää resursseja rakkaan impivaaramme nykytilan selvittämiseen. Natosota ei ollut hellä näille Porvoonkaan uiveloille.

Kierretään kaupunki pohjoista reittiä.

Ei vielä mainittavaa puustoa. Ja tästä pohjoisempana taiga ja tundra kohtaavat.

Myrskyläntie.. suoraan pohjoiseen. Sinne. Silmät kovana, ryhmä. Mäntyä siis bongailemaan.

...
...

...

- HEP! Herr Feyris-san, Mänty kello kahdessa!- AAahhaa!!! Siellä se seisoo. Varmasti vihoviimeisin vitun mänty 50 kilometrin säteellä. Ojentakaa taistelukirveeni, Muutan tuon hetkessä männystä joulumännyksi!

.....Katsokaa sitä.. Niin kitukasvuinen.. vai nuori? Koulun ilmastotiedon tunneista en muista mitään, ja kun tundra valtasi etelää niin sota oli jo päällämme, oli liian myöhäistä perehtyä luonnontieteisiin. Samapa tuo, sen tiedän että siinä on mänty, joulumänty!


- Herr Feyris, pääsisinkö minäkin valokuvaan kanssanne, se olisi minulle suuri kunnia!?

- Äkkiä sitten Untersturmteufel.Mänty Roverin katolla. Tehtävä suoritettu.
...Taivaan sävy muuttuu nopeasti. Huomaatteko? Tiedätte mitä se enteilee. Ohimoani vihloikin jo siihen malliin.. olisi pitänyt arvata.. Autoon äkkiä ja lähdetään kotiin. Missä ne hengityssuojaimet ovat?

Bunkkeriin joulua rakentamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti