tiistai 3. toukokuuta 2016

Eeppisyys, elokuvatunnarit ja saippuaoopperat

Tärkeimpiä elementtejä näyttelijän työssä on antaa musiikin tehdä se työ. Kun olet jossakin tunteellisessa kohtauksessa niin älä yritä liikaa. Älä oikeastaan tee mitään. Jos on hyvä säveltäjä alla, niin homma toimii ilman typerää ylinäyttelyä. Äläkä räpytä silmiä. Silmien räpyttäminen vie uskottavuuden ja karisman.

Ja jos et pysty kyynelehtimään käskystä; niin hiero sipulia sormiin, ja tökkäset silmän alapuolelle muutamaa sekuntia aikasemmin, niin sitten irtoo. Tai pidä vaikka kasa sipuliraastetta povitaskussa tai sylissäs for all I care, amatööri...


Ja missään nimessä älä käytä reaktioshottina sitä amerikkalaisten saippuaoopperoiden pierunhaisteluilmettä, tai hampaiden puristelua yhteen niin että poskilihakset kuplii niinkuin jollain mutantilla.

Jos nyt niinkun saatais tämäkin asia selväksi.

.
.
.

Väliaika: Etelä-amerikkalainen telenovela 


.
.
.

Musiikkipuoli on tuhonnut kokonaisia elokuvia, ja elokuvasarjoja. Siinä missä joku Taru Sormusten Herrasta oli täynnä randomia, mitäänsanomatonta huilu+viuluroskaa, joka jossain vaiheessa kuulosti joltain Titanicin ja Xenan sekoitukselta (uusi-seelanti lokaationa ei auttanut yhtään tilannetta), toisaalla ennenvanhaan tehtiin eeppisiä, juustoisia, oikeita, massiivisia tunnareita, kuten esimerkiksi elokuvan 'Exodus' tunnari; tässä.

Eeppinen elokuva tarvitsee eeppisen musan. Conan barbaari. Rocky. Terminator. ---> Ja toisessa ääripäässä romanttiset elokuvat. Draamat. Joku jättää sinut ja haistattaa paskat, lähtee ja lyö oven kiinni. Jäät yksin istumaan pöydän ääreen.---> dramaattinen zoomaus, hitaasti. Silloin tarvitaan oikeaa musaa. Mietittiin kerran että laitetaan testinä tuo Exoduksen tunnari taustaksi elokuvahistorian klassisiin kohtauksiin. Mutta nykyään on youtube-doubler, ja mitä tahansa vippaskonsteja, jokainen voi yrittää sitä omalla tahollaan helposti.

Eeppinen kohtaus tarvitsee eeppisen musiikin eikä väljähtynyttä, duurissa soivaa kusipoppia, tai hissimusaa.

Ensin tämä ärsyttää muusikkona, sitten näyttelijänä, sitten elokuvafanina; triplahirveys. Paskaa. Hirveää, haaleata ajan ja korvaelimen tuhlausta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti