keskiviikko 13. tammikuuta 2016

huumorlehti hesari
Luovalla on halvat huvit.

Fantasiajulkaisu Helsingin Sanomien lukuhetki kerran viikossa on muodostunut minulle huvittavaksi perinteeksi;
Menen baariin kaikissa natsikotkissani, tilaan ison oluen, nappaan lehtihyllystä hesarin, istun pöytään ja alan kädet syyhyten selaamaan otsikoita, alaotsikoita, kuvia ja lasken kuinka monta neekeriä, monikulttuuriuskonnon puolustelua ja ilmastonmuutoshässäkkää on mukaan saatu ahdettua.
   Itse tekstejä en lue, ellei vastaan tule uutista tai artikkelia jossa on kiva nähdä että miten ne tällä kertaa yrittävät vetkutella ulos jostain ulkomaalaisten raiskausjutusta jne. Vähän kuin oma lapsi on tehnyt pahaa ja venkoilee ja tanssii pienillä valkoisilla valheilla kuin kala haavissa. Hesari vie sen aivan absurdille tasolle, koska kirjoittajina on kumminkin hyvätuloisia, fiksuja, aikuisia ihmisiä.
Istun hämmästyneenä ja pahimmillaan tirskun itsekseni hesarin aivopieruista, jolloin nolottaa, näkikö kukaan.. Tämän takia mukana täytyykin olla joku jonka kanssa jakaa ilo, ja omat satiiriset kommentit aiheeseen.
Huvittavan läpinäkyvä piiloaivopesu, joka kaiketi menee läpi vanhuksille ja lapsille, tyhmille junteille ja 'hyville ihmisille', noille egoistisille itsensänostattajille.
Pakkasburkha.. vaivihkaista myyräntyötä. voi ei, kun olette noloja. Kun mietin tähän blogitekstiin kuvitusta, niin olin kahden vaiheilla laitanko facepalmeja vai huutonaurua, kun hesarin myötähäpeällinen torveilu pistää pään niin sekaisin. Upeaa. Monty Pythonilla olisi ollut tästä lehdestä paljon opittavaa. Tahallinen huumori on koskettanut jo huumorintajusi kaikkia perukoita, mutta tahaton kurottaa vielä salaisimpiin sopukoihin.

Mietin välillä miten tähän on tultu.. Miksi arvostan Hesaria huumorilehtenä, ja telkkarin poliittisesti korrektit suomalaiset huumoriohjelmat aiheuttavat vain haukottelua ja myötähäpeää. Kuinka vielä nuorena asiat olivat aivan päinvastoin. Ajan henki on kääntynyt aivan ylösalaisin.
Tahaton huumori, vahingonilo, sadistinen nautinto. Pahkasika on huumorilehti, hesari vielä jotain suurempaa ja moniulotteisempaa. Kiitos, helsingin sanomat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti