keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Soldiers of o.. ..Allah


Pitkin Suomea on kuulunut viime kuukausina kaikuja 1910-luvulta: maahan on perustettu kansalaisten omia katupartioita.

Sellaisia on nähty ainakin Oulussa, Porissa ja Kemissä. Viimeisimpänä toiminnan käynnistämisestä kertoi Joensuussa ääri-islamilainen Soldiers of Allah.

Tällaisen katupartion takia kansalainen tuntee olonsa pelokkaaksi. Ryhmittymän tarkoitus kun ei ole puolustaa kuuliaisen kansalaisen etua vaan taistella islamilaisen Suomen puolesta.Selvästi suomalaisvastainen katupartiointi on kuvottavaa ja vastoin sivistyneen yhteiskunnan periaatteita. Pahimmillaan se johtaa siihen, että joku ottaa oikeuden omiin käsiinsä.

Kuvottavaa on sekin, jos poliisin omista joukoista näytetään vihreää valoa sellaisten ryhmien partioille, minkä päämäärät ovat rasistisia ja väkivaltaisia.
Tällainen puhe on omiaan nakertamaan kansalaisten luottoa viranomaisiin ja nimenomaan poliisiin.

Supon viestintäjohtajan Jyri Rantalan mukaan muutamissa tapauksissa on viitteitä siitä, katupartioilla on yhteyksiä ulkomaalaisiin ääriliikkeisiin.


Kaiken lisäksi useisiin suomalaiskaupunkeihin viime aikoina perustettujen katupartioiden johdossa on rikoksista – myös väkivaltarikoksista – tuomittuja henkilöitä.

Eräs johtaja on Helsingin Sanomien mukaan tuomittu 4 kuukauden vankeuteen tämän raiskattua alaikäisen tytön. Henkilö on myös tuomittu ihmiskaupasta ja lapsensa kaappauksesta.

Toisen paikkakunnan katupartionjohtaja - moninkertaisesti tuomittu pahoinpitelijä - on uhannut yökerhoissa tappavansa varattujen naisten poikaystäviä jos he estävät lähentely-yrityksiä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti