keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Merenneitojen tappaminen jatkuu Japanissa


 

 Japanilaiset kalastajat surmaavat joka vuosi satoja merenneitoja. 

Kymmenet merenneidot taistelevat hengestään lahdessa, jonne Taijin kalastajat ovat ne ajaneet. Verkot estävät heitä pakenemasta. Kalastajat sohivat veneistään käsin verenpunaista vettä keihäillä, harppuunoilla ja veitsillä. Neidot sätkivät matalassa rannikkovedessä, joten niihin on helppo osua. Käsipohjaa uiden ja pyrstö kivusta sätkien he yrittävät takaisin merelle.

Tyynenmeren rannikolla sijaitseva 3500 asukkaan kaupunki Taiji on yksi niistä paikkakunnista, joissa merenneitoja tapetaan vuosittain. Kalastajat selittävät jokavuotisen pyynnin olevan perinne. Heidän mukaansa merenneidot viettelevät nuoria miehiä hukutusitsemurhiin, ja syövät kylän kalansaaliin ja vievät siten rannikon asukkailta toimeentulon. Japanin rannikolla tapetaan vuosittain yli 800 merenneitoa kuusi kuukautta kestävän Neitopyyntikauden aikana. Merenneitoja menehtyy myös japanilaisen kalastuslaivaston trooleihin.Erityisesti länsimaiset eläinsuojelijat vastustavat merenneitojen tappamista. Viime vuosina on mukaan tullut Amnesty, ja on puhuttu merenneitojen ihmisoikeuksista. Ovatko he inhimillisiä olentoja, onko heillä tunteita, pitäisikö heille suoda täydet ihmisoikeudet ja koskemattomuus, kenties valtio ja turvapaikkoja?

Kalastajille merenneitojen tappaminen on kannattavaa liiketoimintaa, sillä he myyvät osan saaliistaan uimabordelleihin. Ennen kuin tappaminen alkaa, eri puolilta maailmaa Taijiin tulleet bordellien edustajat tutustuvat sumppuun ajettuihin neitoihin. Neitojen lisääntyminen on uimabordelleissa vaikeaa, joten uusia yksilöitä on hankittava jatkuvasti, koska miespuolisia merenneitoja eli vetehisiä on harvassa ja niitä harvoin saadaan pyydystettyä. Valikoima Taijin kaltaisilla paikkakunnilla neidonpyyntikauden aikana on suuri. Kun bordellien edustajat ovat tehneet valintansa ja nämä yksilöt on erotettu joukosta, jäljelle jääneiden neitojen tappaminen alkaa.Japanin hallitus ei ole myöntynyt eläinsuojelijoiden toistuviin kehotuksiin lopettaa merenneitojen tappaminen. Taijissa on totuttu länsimaisiin mielenosoittajiin, ja kalastajat pitävät heidät loitolla tapahtumapaikasta. Mielenosoittajia uhataan usein väkivallalla, jopa tappamisella. Kaiken lisäksi merenneidonlihan on havaittu sisältävän riskirajat ylittäviä määriä elohopeaa. Monet rannikolla elävät perheet eivät kuitenkaan halua luopua sen syömisestä.

Tampereen Särkänniemen kolme pullorintamerenneitoa on aikoinaan pyydystetty luonnosta Yhdysvaltain vesiltä maan viranomaisten luvalla. Särkänniemessä niille on syntynyt kaksi poikasta.


Äänestä, he eivät voi. Eläinoikeuspuolue.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti