torstai 29. joulukuuta 2016

KuolemansyyKuolinsyytä merkitessä täytyy olla tarkkana. Touhu ei ole niin yksinkertaista mitä luulisi. Miten vaikkapa kujalta löytynyt heroinisti on kuollut? Vetikö hän yliannostuksen vahingossa? Päättikö hän tehdä itsemurhan övereillä? Ehkä diileri luuli häntä vasikaksi, ja antoi hieman puhtaampaa kamaa.
  Tapaturma, itsemurha, henkirikos. Lääkärille nämä kaikki näyttävät ruumiinavauksessa samalta, joten tapaus tarvitsee tietenkin rikostutkimusta, varmuuden vuoksi.

Vanhus kuolee oletettuun sydänkohtaukseen, hänet haudataan. Mutta myöhemmin juristi vinkkaa perintöriidoista ja suuresta perinnöstä. Seuraa ekshumaatio, eli vanhus kaivetaan ylös. Lääkäri löytää kehosta tappavan määrän arseenia, murhaajien suosikkikamaa. Tämä muuttaa kaiken. Luonnollinen kuolinsyy onkin henkirikos. Tutkimus alkaa.
Entäpä murha joka voi viivästyä jopa vuosilla? Henkilöä ammutaan. Hän halvaantuu ja makaa respiraattorissa vuosia. Hän saa keuhkokuumeen ja kuolee. Keuhkokuume on luonnollinen kuolinsyy. Mutta, hän ei olisi saanut hengityskonehoitoon liittyvää keuhkokuumetta (VAP) ilman ampumatapausta. Kyseessä on tällöin murha. Ampuja joka kenties jo pääsi pälkähästä, etsitään ja häntä syytetään kenties murhasta.
   Merkillinen tapahtumasarja.

Mitä tulee Jimi Karttusen kuolinsyyhyn, tapauksessa on jotain todella hämärää, liikaa ristiriitaista tietoa ja epäselvyyksiä. En osaa enkä voi ottaa kantaa sen enempää, mutta sanon vain tapauksen asianhaarojen ja päätösten olleen hyvin pitkälle poliittisia.- Mengy-kunps... bonussektori: Alkoholistiäiti joka aiheuttaa syntymättömälle lapselleen vaikkapa hengitys- tai sydänvian, tai muita rakeenteellisia heikkouksia. Lapsi kuolee muutaman vuoden ikäisenä vaivoihinsa. Mikä on juryn päätös?

1 kommentti:

  1. Merkillinen tapahtumasarja liittyy myös hiihtolegenda Mika Myllylän kuolinsyyhyn: naapuri löysi vuosikausia pahoissa ja alati pahenevissa ongelmissa kärvistelleen ex-sankarin lojumasta sohvallaan. Julkisuuuteen kerrottiin kuolisyyn olleen tapaturmainen. Millainen on tapaturma, johon kuollaan päätyen sohvalle pitkäkseen?

    Suuren yleisön lisäksi asia herätti kiinnostusta myös poliisissa siinä määrin, että useita kymmeniä jepareita rangaistiin Myllylän todellisen kuolinsyyn urkkimisesta poliisin tietojärjestelmistä. Mutta yksikään heistä ei ole vuotanut tietoa vaikkapa Alibi-lehdelle tai internetiin. Miksi?

    Tapaninpäivänä sitten sain oivalluksen: Myllylä oli ilmeisesti viettänyt viimeisen iltansa erittäin runsaiden päihteiden merkeissä. Lopuksi hän oli oikaissut sohvalle loikoilemaan, sammunut ja oksentanut tukehtuen tuotokseensa. Tapaturma, jonka yksityiskohtia ei katsottu kaiken tapahtuneen jälkeen enää asialliseksi kertoa suurelle yleisölle.

    Bonussektorin vastaus: alkoholistiäiti ei ole vastuussa lapsensa kuolemasta, ellei ole tämän syntymän jälkeen jatkanut myrkyttämistä tai muuta kaltoinkohtelua. Muutenhan vaikkapa mminua voitaisiin syyttää 200 000 kaakkoisaasialaisen kuolemasta taifuunissa, jonka aiheutin pieraisemalla liian kovaa kuusi viikkoa aikaisemmin.

    VastaaPoista