perjantai 25. maaliskuuta 2016

Hulluuden kirjo: Sarjamurha1900-2000 luvun maailmanmeno on altis jälkiviisaalle arvostelulle. Heillä oli avaimet kädessä, pyy pivossa, läskisoossit pannulla ja ovi auki tähtien valloitukseen ja länsimaalaisen superkulttuurin kukoistukseen jossa jonkinlaiset hopeisiin haalareihin pukeutuneet tiedeuskonnon hyvikset tuntevat pelkkää rakkautta kuin huonoimmassa b-luokan tieteiselokuvassa. Sodat sodittu, viha kukoistettu, ja siitä kaljuuntumisestakin päästiin eroon paitti kukaan ei enää välittänyt ollako kalju vai ei.
   Pahuus.. silti vei voiton. Paha voittaa aina. Natosodat, Eurabian suurvaltion muodostuminen. Suomen kulttuurin ja infrastruktuurin pikkutarkka alasajo, jakautuminen Impivaaralaisiksi ja joutomaalaisiksi elukoiksi.
   Ihmisen henkilökohtainen pieni pahuus masinoi järjettömiä verenhimoisia ihmislaumoja ja tultasyökseviä teräshirviöitä tuhoamaan sirpaleiksi satojen vuosien aikaansaannokset.

Yhteiskuntatutkimus ja politiikka sikseen, se ei ole alaani.
Se pienen ihmisen pieni pahuus myös maalaa hirvittäviä, demonisia aaltoja toisten pienten ihmisten elämiin, yksilötasolla. Tohtorina, se on minulle kiehtovampi kysymysmerkki.
  Tuhotkaa valtiot, hajottakaa korttelit, räjäyttäkää planeetta, silti minä vain kysyn - Miltä se sinusta tuntui?

Nuorena, pitkinä aamuöisinä ruumiinavaustunteina muodostui perverssiksi tavakseni raapustella runoja sarjamurhaajista ooppiumipäissäni.
  Sarjamurhaaja; suuri pahuus kompaktissa paketissa. Kun säikyt ooppiumin kanssa omaa varjoasi, on kiehtovaa huomata kuinka tärkeä on toimiva sulkijalihas.
   Ajatukseni harhailevat jälleen. on aika lopettaa. Niin, ne runot:
Pikku-liisa sairas laps'
Tappoi äitin niks ja naks
Kirveen iskut laskevaks
Isä saikin nelkytkaksTeppo oli komee mies
Naisii kaatoi selkä hies
Pitkä ura takana
Vain volkkari ol' vikana

Jesse piti ruoasta
ja ruokiensa huudosta
Jessen leikit hurjaks yltyi 
Seksinnälkäkin jo kyltyiRakkaudella, hulluudella,
- Mengy-kun, Impivaaran arkkiatri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti