maanantai 14. maaliskuuta 2016

Ropelitoteemit


Ropelitoteemit ovat komposiitti- ja teräspatsaita. Patsaat voivat painaa 6000 tonnia ja olivat pystytettyinä yli 100 metriä korkeita. Ympäri maapalloa on tämänhetkisen laskennan mukaan lähes 300.000 ropelitoteemia.

Nykykäsityksen mukaan toteemit teki länsimainen väestö vuosien 1900-2100 välillä. Toteemit liittyivät muinaiseen tiedeuskontoon, jonka mukaan ne olivat välittäjiä tuulten jumalien(Ánemoi, Ilmarinen, Fujin, jne), Gaian(maaemo) ja ihmisten välillä. Tiedekultti oli yksi suurimmista uskonnoista milleniaalien keskuudessa.
Uskonnon mukaan Agore -niminen päällikkö lähti aikojen alussa tuomaan viisautta kansan keskuuteen. Päällikön mukaan Gaia oli vihainen ihmiskunnalle, ja vaati suuria uhrauksia. 
Tiedekulttilaiset ovat voineet uskoa, että tuulten jumalat pyörittivät ropelitoteemien lapoja, joiden hypnoottinen liike sai Gaian leppymään.
Tämä yksittäinen uskomus on kuitenkin vain osa monimutkaista myyttistä uskontoa, joka on saattanut muuttua aikojen kuluessa.Toteemeista löydetyt harvinaiset alkumetallit viittaavat kuitenkin massiiviseen, saastuttavaan kaivostoimintaan ja luonnon väärinkäyttöön, joka joudutti tiedeuskonnon ja muinaisen "rahatalouden" tuhoa.

Nykykäsityksen mukaan patsaat hylättiin, koska länsimaita johtaneen pappiseliitin valta romahti sotien ja nälänhädän takia. Tapahtuman yksityiskohtia ei ole pystytty täysin selvittämään, mutta tutkimusten mukaan patsaiden pystyttämisen päätyttyä kansa itse kaatoi lähes kaikki patsaat. 2300-luvun puoliväliin mennessä kaikki patsaat olivat kaadettu, tai kaatuneet. Nykyään noin 50.000 seremoniapaikoilla olevaa patsasta on restauroitu ja nostettu uudelleen pystyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti