keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Haukka Impivaaran yllä

(Edellinen osa)


Impivaaralaiset pelkäävät.

Eurosiperian Yhdistyneiden Kansakuntien tunnuksilla varustettu aseistamaton kopteri kävi pörräämässä tukikohtamme yläpuolella.
   Viimeisistä radioviesteistä Eurosiperiaan, siitä on kuukausia. Teknisen vianko takia he eivät voineet laskeutua? Yrittivätkö he viestittää jotakin? En ymmärrä. He eivät ottaneet yhteyttä radiollakaan, eivät avanneet ovea ja viittoilleet, joten onko kyseessä jonkinlainen pelotteluprovokaatio tai tutkimusretki? 
   Feyris on tietääkseni ilmaissut Impivaaran haluavan rauhaisaa eloa, ja Eurosiperia tunnusti suvereniteettimme entisen suomen valtion jatkumona, ja lupasi olla puuttumatta asioihimme.

Kopteri on nyt poissa eikä siitä ole havaintoja. Se lähti lounaaseen joka on odottamatonta, olettaakseni vain huijausta. Tai uskottelu.. Minun täytyy.. Joko lisätä tiedustelupartioita.. tai.. pitää joukot lähellä Impivaaran keskustaa. ääh..

Entä jos tundraneekerit iisalmesta kaappasivat kopterin ja yrittivät hyökätä suoraan päämajaamme? Tietenkin onnistumatta siinä, laskeutuminen... Vaihtoehtoja on monia, mutten sallisi tuollaista ilmatilan loukkausta. Ei meillä ole edes ilmavoimia millä ajaa tunkeilija pois. Toisaalta viimeisin mitä kannattaa tehdä, on isotella Eurosiperialle.. Musulmaaneissa on jo tarpeeksi tekemistä.

En tiedä mitä Feyris tekisi tässä tilanteessa. Olen hänen korkein upseerinsa ja valtakunnanlääkärinsä, ja hän laittoi minut vain sijaisekseen. Olen täysin hukassa ja eksynyt.
Niinkuin Feyris sanoi, ei ole mitään mikä ei korjautuisi pullollisella viskiä. ....Sain luvan käyttää hänen viskivarastoaan.
Joten. Juon pullon viskiä ja jatkan omia tutkimuksiani.

Tässä hetkessä, Feyris pitäisi puheen.... Hirvittävän pitkän. Jossa toisteltaisiin loputtomasti jotain "taistelusta", hyvä jumala.. Myönnän että hän saa moraalin nousemaan kattoon banaalilla raivoamisellaan. Hän on oikea johtaja oikeassa paikassa. 100 vuotta sitten hänet olisi naurettu itsemurhaan, tai ajettu palkkasotilaaksi typeriin konflikteihin, tai hulluuden partaalla leijuvaksi muusikoksi tai näyttelijäksi. 

Hirvittävää miten sama ihminen loistaa eri tavoin eri aikakausina.

En pysty samaan, en pysty pitämään puhetta. En voi kohdata kansaamme tukikohdan ulkopuolella. Änkyttäisin, punastuisin.. Olenko Feyriksen lähipiirissä ja korkea upseeri vain koska olen hänen lapsuudenystävänsä, minulla on olematon pätevyys. Hänellä on pari muutakin tuttua, miksei hän valinnut heitä.. Hän on toisaalta äärettömän intuitiivisen viisas, valinnalleni on oltava syy.
Avaan nyt Feyriksen viskin ja herään huomenna uuteen päivään, jolloin toivottavasti kaikki on hyvin. Krapulaani lukuunottamatta. Siitä en välitä. Kehittelin litkua jolla välttää liika krapula. Se muistuttaa hieman alkoholia. Se viivästyttää ja pehmentää krapulaa kuin pieni määrä alkoholia.
  Ilman Iisalmelaisia koekaniineja en tietäisi tällaisesta. Ja Feyris panettelee, väittää, minua hirviöksi ja sadistiseksi hulluksi. En tajua, hän peruu puheensa kun saan lääkkeeni valmiiksi, viimeisteltyä. Kun hän palaa takaisin, juomme päämme sekaisin, pidämme hauskaa, jonka jälkeen aamulla syötän hänelle tätä krapulantuhoajaa.

Tuo ruskea kulta jota iisalmessa pyörii.. Heidän ihonsa. Minun täytyy saada sitä lisää. Vielä kun ehdin, varastoin heitä vaikka kuolleena lähistölle, Feyriksen tietämättä. Tietty solupigmentti, tärkein ainesosa lääkkeelleni.

Rakkaudella, 

- Mengy-kun, Impivaaran varahallitsija ja arkkiatri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti