keskiviikko 14. syyskuuta 2016

SäkätiedettäTieteen ja teknologian suurimmat saavutukset ovat olleet vain sattumaa ja onnenkantamoisia. Perustason number crunching ja ongelmanratkaisut vielä lasketaan järjellä pelaamiseksi.
Mutta tosiasiassa on vain ns tiedemies joka tökkii labrassaan satunnaista paskakasaa tikulla ja kaataa vahingossa sekaan aamukahvinsa ja "keksii" vaikkapa penisiliinin. Mitään pyhää, ikonista tiedemiestä ei ole.

Alfred Russel Wallace houraili malariassa luonnonvalinnan. Tästäpä Darwinkin innostui. Tiedettä? Ei. Unta ja houreita, trippailua, kanavointia jumalilta, ilmestyksiä ja menneiden sukupolvien universaalista yleistietoutta.Friedrich August Kekulé löysi unessa bentseenin rengasrakenteen; käärme joka puri omaa häntäänsä.

Louis Daguerre jätti vahingossa hopealusikan jodiselle metallilevylle. Ja kas, myöhemmin hän huomasi valokuvanneensa lusikan. "Dagerrotypia"? Paskat, säkälusikkatypia. 

Oikeastaan vahvimmat ihmiskunnan teknistä tasoa eteenpäin ajavat voimat ovat sota ja sattuma. Historia, koulutus, ja ateisti ylistää pyhää tiedemiestä. Sellaista ei ole. On vain avutonta räpeltämistä. Ja jokaista avutonta, onnetonta räpeltäjää kohti joka vahingossa "keksii" jotakin, on satoja tuhansia muita avuttomia räpeltäjiä, jotka eivät ihan ehtineet vaan valtioneläke ja kunnia viedään nenän edestä. Mukaan lukien edeltävät sukupolvet jotka auttoivat tätä säkämiestä omilla tutkimuksillaan. 
Kömpelö pösilö Edouard Benedictus: Labrapullon sisällä ollut selluloosanitraatti muodosti kalvon, säkä. Hän vahingossa pudotti putelin eikä se hajonnut, säkää. Turvalasi. "Keksitty".

Huolimaton idiootti Alexander Fleming antoi homesienen päästä bakteeriviljelmiinsä. Tuloksena penisiliini: säkä.

Varomaton paskiainen Wilhelm Röntgen ammuskeli katodisädepyssyllään: säkä.

Syklotroni, täskeä osa atomienergian historiaa: säkä.

Mikroaaltouuni: säkä.

Tulitikut: säkä.
 

Tiede: Kuin apinalauma sekoittelemassa litkuja labrassa, kuseskelemassa ja paskomassa ympäriinsä. Syntyy "keksintöjä." Ei. Syntyy vahinkoja.Kiitän ajastanne. Sattumoisin, aivan säkällä,


 - Mengy-kun ♥♥♥

Kyllä, tuuraan taas Feyristä, hän ei kykene kirjoittamaan tai ajattelemaan krapulassa. Toivon palautumisen olevan nopeaa ja kivutonta.


(edellinen osa)
(ensimmäinen osa)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti