torstai 29. syyskuuta 2016

Merisää / Mankurt - Juureton Orja


- Noh.. Boris.. tule nyt. mikki on auki... Säätiedotuksen aika..

- Kun vetää lukkoon niin kovin.. en minä uskalla.. jos huomenna kokeilisin..

- Helvetti siun kanssais.. Se on nyt perkele niin että Jaakko kun tuo veneellä röökiä ja viinaa tänne parin tunnin päästä, menet sen kyydillä maihin. Ei tämä taida sopia sinulle

- Mutta voin minä huomenna oikeasti yrit..

- HYSST

- Tervetuloa taas lähetyksen pariin hyvät kuulijat. Meillä oli täällä pientä teknistä murhetta sääkarttojen kanssa. Tarviaako tämän aseman kuuntelija edes säätietoja? Me kumminkin odotetaan yleisradion säätä ja kopioidaan se pääpiirteittäin Fagerholmin ja muiden höpinöistä.

Boris anna tänne se paperi. Utö, näkyvyys 2 km, harmaja, ketään ei kiinnosta, kotka, rankki, ihmiset nukkuvat ja heräävät iltapäivällä tissutelemaan olutta, myös hanko, tulliniemi lässynlässyn ja niin edelleen.
Jaa. Jos merelle aiot niin kyllä sinä saatana tiedät mitä siellä vastaan tulee, tarviaako siinä säätä. Tai ainakin sinun pitäisi tietää.

Mutta tiedätkö missä on Kirgisia?
En minäkään, mutta kun katselen tätä karttapalloani tässä studion pöydällä niin se on tästä jostain jugoslaviasta oikealle rättipäiden yli ja jonnekin neuvostoliiton alamaisuuteen se sijoittuu. Niitä melkeimpä intia/mongoli/rättipää ristisiitoksia. Jännää on rotujen sekamelska siellä.
Tulipahan vain mieleen viime aikojen tapahtumista.
Nimittäin.

Kirgiisialainen legenda kertoo zombiemaisesta olennosta nimeltä mankurt. Mankurtit olivat sotavankeja joiden päiden ympärille käärittiin kamelinnahka, ja auringossa nämä nahat sitten kuivuivat ja kiristyivät kiristymistään ja tekivät sotavangeista orjamaisia idiootteja. He eivät enää muistaneet omaa nimeään, perhettään, juuriaan. Nyt he olivat mankurtteja, kasvottomia, juurettomia, aivottomia orjia.
Ja samalla tavalla kun näet valtion ja median aivopesun uhrin trendikkäästi julistamassa jotakin ilosanomaa kadulla mielenosoituksessa, oli se sitten natsismista tai stalinista ennenvanhaan, eli rasismista ja homoilusta nykyään, niin voit naureskella itseksesi että on siinä helvata lauma mankurtteja. 

Kasvottomia. Kaikki samanlaisia, kaikki arvottomia. Voi kiljuvat kirgiisit.Pyydän anteeksi ennen säätä tapahtunutta teknistä murhetta, minulla jäi sama älppäri tähän pannulle, Lailahan se taas sieltä tupsahti.
Uskokaa tai älkää, siis ihan oikeasti hyvät kuuntelijat minulla on kaikista piraattiradioista suurin levykokoelma, nyt vain on sattunut pari kömmähdystä tässä. Ei sinänsä mitään stressiä tai muuta ei, unohtelen vain joskus asioita. Minähän otan useasti nokosetkin tuossa studion rahilla kun niin joskus ramasee. Ei ressaa, ei.
Meillä on studiossa oma virallinen studiokissakin, se joskus hypähtää tuohon viereeni kun luen kirjaa päivisin lähetystauoilla. Siinä sitä ihminen automaattisesti tarjoaa kirjan kannen terävää kulmaa kissalle, ja johan kattila raapii ikeniään ja poskiaan siihen nautinnollisesti. Tämähän on varmasti hyvin universaali ilmiö, vai mitä kissanomistajat?
 Luulisi ainakin.Tiedättekö mikä myös on universaalista?


Rakkaus.


Mutta mitä rakkauteen kuuluu ja kuinka paljon,siitä meille kertoo enemmän Laila2 kommenttia:

  1. JEI! Ja GR8!, että sattumalta klikkasin osuman. Hykerryttävän hulvatonta ironiaa ja vielä enimmälti animekuvittein. LOL! Ei tuu nyt sormista ilmaisuksi mitään passelimpaa/tendikkäämpääkään. Siis LOL. Ihan kippurassa kihertäen. Aion seurata kuin hai laivaa ja annostella treeniä kikatuslihaksille noilla aiemmilla postauksilla. Linkittäisin oman blogini marginaaliin, mutta se olisi sulle vaan tosi noloa. Postauksissasi luoviessa mielikuvitteeni käynnistyi hyrräämään: millainen on Hän, joka tätä blogia suoltaa. Nainen vai mies, vai jotain siltä väliltä. Äidillisesti sanon, että Hän on ainakin reippaan rohkea ja hyvästi kirjanoppinut. Fanitan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahas hyvät kuulijat, tänne onkin tullut studioon salainen mansikalla hajustettu kirje jossa on sydämiä. Siinä kerrotaan asioita mitä en haluaisi nyt ihan tässä lähetyksessä kertoa mutta mainittakoon että kuuntelija tykkää kovin kuulemastaan, ilmeisesti laila kinnusesta. Pitäähän ihmisellä siis jotain olla mistä elämässä tykkää.

      Poista