maanantai 5. lokakuuta 2015

LauriNäemmä vanha artikkeli mutta käydäänpäs sen logiikka nyt läpi. Lauri Skön sekoilee. Liekö polunvarsisieniä voidellut ruisleivän päälle, vai kuivattanut ja sitten vasta popsinut:


Hesarissa oli äskettäin juttu Mirasta, 23-vuotiaasta naisesta, joka haaveilee muusikon urasta.

”Jos mä en halua tehdä mitään muuta, niin onko mun pakko?”

Toimisiko maailma, jos kaikki eläisivät kuten Mira? Ei, yhteiskunta ei pyörisi päivääkään, jos kukaan ei suostuisi käymään muissa kuin suurimman intohimonsa kohteen mukaisissa töissä. Jos kaikki jäisivät kotiinsa unelmoimaan eivätkä suostuisi käymään ns. tavallisissa töissä, niin eipä meillä olisi verovaroja jaettavaksi niille, jotka niitä oikeasti tarvitsevat.
Sieltä se taas tuli. Universumin paskin ja katkerin argumentti: "ikävä kyllä mikään ei toimisi jos kaikki....".

Se on Lauri nyt saatana semmonen juttu että kaikki ei elä niinkuin Mira. Pari kitaranrämpyttelijää jotka eivät aina pysty maksamaan veroja ilman tuloja on erittäin pieni menoerä.

On taiteilijoita, duunareita, sosiaalipummeja ja oikeasti syrjäytyneitä jne.
Maailmassa ei olisi musiikkia jos kaikki tekisivät töitä. Olisi vain duunarin tekemää musiikkia. Iltapäiväharrastusroskaa. Työkavereiden harrastebändejä. Ei yhtään ammattilaista. Ei sellainen maailma toimisi. Se olisi hyvin paskamainen ja harmaa paikka. Maailma jossa ei olisi sosiaalituella päivästä päivään kituuttavia masennuksesta kärsiviä taiteilijoita.

Me teemme sinulle viihdettä että duunipäiväsi jälkeen sinä voit rentoutua taulujen, musiikin, kirjojen ja elokuvien parissa, saatanan neekeri.

Jos ei kelpaa niin polta levykokoelmasi, myy autostereosi mustalaisille ja revi kirjasi sytykkeiksi, perkeleen megaidiootti. Nyt laitat turpasi kiltisti kiinni ja maksat tästedeskin verosi että me kituvat taiteilijat voimme tehdä sinulle jotain minkä puolesta jaksaa. Me emme aina jaksa, mutta sinunlaisiahan se ei tunnu haittaavan. Ja Mira, mene töihin. 

Jos kaikki ryhtyisivät verokiertäjiksi....
- Kaikki eivät ryhdy

kaikkia töitä ei voi tehdä etänä: jos kaikki ryhtyisivät läppärikulkureiksi maailmalle, niin kuka auraisi...
- Kaikki eivät halua tehdä etätöitä

Jos kaikki maapallon ihmiset eläisivät suomalaisten elintasolla, tarvitsisimme 2,8 maapalloa luonnonvarojen tuottamiseen!...
- Kaikki eivät elä niinkuin me, joten emme tarvitse lisää maapalloja. Me saamme elää niinkuin haluamme

jättijärjestö aloittaa 2017, jos kaikki menee kuin Strömsössä...
- Kaikki ei mene niinkuin strömsössä

Jos kaikki rokkilaulajat olis niin kuin sä en muuta kuin rokkii kuuntelis mä enää ikinä...
- Kaikki eivät ole samanlaisia rokkilaulajia, joten jatka vain muunkinlaisen musiikin kuuntelua
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti